Alcoholgebruik kan ervoor zorgen dat je meer of harder gaat snurken. Mensen die last hebben van snurken (of waarvan de partner last heeft van het snurkgeluid) doen er verstandig aan (tijdelijk) te stoppen met drinken of het alcoholgebruik te beperken tot hooguit 2 glazen per dag. Het komt dan ook zeer regelmatig voor dat mensen die nooit snurken ineens beginnen met snurken na het gebruik van alcohol.

Alcohol een oorzaak van snurken

Er zijn een aantal oorzaken voor snurken. Sommige zijn medisch, waaronder een zacht gehemelte en vergrote keel- en/of neusamandelen. Ook een verkoudheid of allergie kunnen snurken veroorzaken. Daarnaast heeft de levensstijl invloed op het nachtelijke snurkgeluid. Roken zorgt voor een voortdurende irritatie in de keel waardoor het weefsel kan verdikken. Ditzelfde gebeurt bij overgewicht. Een verslapping van de spieren van het gehemelte, huig en tong kan ook snurken veroorzaken. Dit gebeurt bij ouder worden en oververmoeidheid. Ook alcohol en slaapmiddelen hebben een negatief effect op deze spieren.

Hoe kan ik snurken verhelpen

Wanneer snurken alleen voorkomt na het drinken van alcohol dan is de oplossing vrij eenvoudig. Een anti-snurk spray kan effectief zijn na alcohol gebruik. Let bij deze sprays wel op dat ze op de juiste plaats terecht komen. Vaak sprayt men deze in de mond in plaats van achterin de keel. Hierdoor zal het effect minimaal zijn. Wil je zeker weten dat de spray het snurken vermindert? Kies dan een spray met een speciale spray-kop die het middel direct op de juiste plek in de keelholte verstuift.

            Meer weten over deze spray? Klik dan hier. werking2