Bij gebruik van het anti snurk kussen komt er meer ruimte tussen de slijmvliezen, waardoor er meer lucht door kan stromen en het vibreren wordt vermeden. Als u of uw partner snurkt dan bent u waarschijnlijk al een tijd op zoek naar een effectieve oplossing. Een snurkbeugel, anti-snurk pleister en sprays. U heeft ze allemaal geprobeerd! Veel anti snurk producten zullen nu ongebruikt op het nachtkastje liggen. Toch bent u nog steeds op zoek naar een manier om het snurken te verhelpen en het snurkgeluid te verminderen. Is een anti snurk kussen de oplossing? U leest het in dit artikel!

Hoe werkt een anti snurk kussen

Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtwegen die zich in de neus of in de keel bevindt. Door deze nauwe doorgang kan de lucht niet goed naar buiten. Hierdoor gaan de weefsels trillen en ontstaat er een vervelend geluid. Dit is vergelijkbaar met het leeg laten lopen van een ballon. Het geluid is soms zo luid dat het tot buiten gehoord kan worden. Daarom is het niet vreemd dat u of uw omgeving op zoek is naar een oplossing. Een anti snurk kussen is een van de producten die verkrijgbaar is om het snurken te verhelpen. Er zijn verschillende kussens te koop. Een aantal is gebaseerd op het openen van de luchtwegen door het aanpassen van de slaaphouding terwijl andere de slaper zachtjes omdraaien wanneer deze teveel geluid produceert.

Andere anti-snurk producten

Een anti snurk kussen kan effectief zijn tegen snurken, maar is vaak niet comfortabel om op te slapen. Veel snurkers zullen dan ook snel wisselen naar een normaal kussen. De snurker is weer terug bij af en zal op zoek moeten naar een andere oplossing. Een anti snurk spray kan in zo’n geval een handig hulpmiddel zijn. Deze sprays leggen een dun laagje over de weefsels in de keel waardoor de trilling afneemt of verdwijnt. Er ontstaat vrijwel geen geluid en het snurken is weg. Let er bij het kiezen van een anti-snurk spray op dat het product op de juiste plaats in de keel terecht komt. Er zijn sprays verkrijgbaar met een speciale spraykop die dit garanderen.

Meer weten over deze anti snurk spray? Kijk dan hier