Er zijn vele producten en hulpmiddelen te verkrijgen die kunnen helpen het snurken te verminderen of zelfs te voorkomen. Voor veel mensen is een goede nachtrust niet vanzelfsprekend. Zij liggen nachtenlang wakker door het snurkgeluid van hun partner. Een gebrek aan slaap kan voor spanningen zorgen in huis en vaak is gescheiden slapen de enige uitweg. Om het snurken te verhelpen proberen zij verschillende anti snurk producten zoals sprays, pleisters of een beugel. Sommigen ondergaan zelfs een operatie om van het snurken af te komen. Het is echter meestal de partner die overlast heeft. De snurker voelt niet de noodzaak om van het snurken af te komen. Hierdoor zullen veel anti snurk producten, met name de onplezierige, op het nachtkastje blijven staan.

Welke anti-snurk producten zijn er?

Er zijn verschillende anti snurk producten op de markt, sommigen effectiever dan anderen. Neuspleisters openen de neus waardoor de snurker meer lucht krijgt. Hierdoor kan het snurken af nemen of zelfs geheel verdwijnen. Dit product is met name effectief voor mensen die snurken door een vernauwing in de neusholte. Maar dit is slechts bij een klein percentage het geval. De meeste snurkers hebben last van een vernauwing in de keelholte, net achter de tong of de huig. Voor deze vorm van snurken gebruikt men meestal een snurkbeugel of een anti snurk spray. De snurkbeugel duwt de onderkaak naar voren waardoor de luchtweg wordt verruimd. Effectief voor mensen die snurken door een vernauwing in de keel, maar meestal blijft deze beugel op het nachtkastje liggen. Niet omdat het niet werkt, maar omdat het onplezierig is voor de snurker.

Anti snurk sprays: werken ze écht?

Een ander populair anti snurk product is een anti snurk spray. Deze sprays bevochtigen het weefsel in de keelholte waardoor de trilling afneemt. Het is een effectieve oplossing die plezierig is voor de snurker. Bij deze sprays is het belangrijk dat je ze goed in de keelholte sprayt, anders is de werking minimaal. Er zijn producten te koop met een speciale spraykop die ervoor zorgt dat het middel altijd op de juiste plaats terecht komt. Ook is het verstandig om bij het kiezen van een spray goed naar de ingrediënten te kijken. Een natuurlijk anti-snurk product zonder hormonen of conserveermiddelen is het minst schadelijk voor de snurker zelf.

                 

Meer weten over een natuurlijke anti-snurk spray met een speciale spraykop? Klik dan hier.      puranox75ml