Anti snurk producten

Snurkbeugels, -pleisters of anti snurk sprays. Er zijn veel anti snurk producten te koop, maar zijn ze effectief? Vaak kiezen mensen ervoor om gescheiden te slapen, omdat niks het probleem lijkt te verhelpen. Sommige producten zijn zo onplezierig voor de snurker dat ze al snel op het nachtkastje belanden. Bestaan er producten die het snurken verhelpen of zijn oordopjes de enige oplossing?

De werking van anti snurk producten

Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtwegen. Als lucht er doorheen stroomt ontstaat er een trilling die een vervelend geluid veroorzaakt. Dit is vergelijkbaar met het leeg laten lopen van een ballon. Anti snurk producten gaan die trilling tegen, onder andere door de vernauwing van de luchtwegen te verminderen. Dit kan door het open zetten van de neusholtes (snurkpleisters), het naar voren duwen van de kaak (snurkbeugel) of door het bevochtigen van het weefsel in de keel (anti-snurk sprays). Het openen van de neusholtes is effectief voor mensen die snurken door een vernauwing in de neus. Helaas is dit slechts bij een klein aantal snurkers het geval. Deze pleisters zullen dan ook voor de meeste snurkers niet zinvol zijn. Een product dat beter werkt is de snurkbeugel. Deze vermindert de vernauwing in de luchtweg waardoor de trilling uitblijft. Echter is de beugel niet prettig voor de snurker en zal deze waarschijnlijk al snel niet meer gebruikt worden.

Werken anti snurk sprays echt?

Een ander populair middel tegen snurken is een anti snurk spray. Deze bevochtigt het weefsel in de keel waardoor er geen trilling kan ontstaan. Hierdoor vermindert het geluid aanzienlijk of blijft het zelfs helemaal weg! Bij deze sprays is het belangrijk dat het middel op de juiste plaats terecht komt anders zal de werking minimaal zijn. Er zijn anti snurk sprays op de markt met een speciale spray kop. Hiermee weet je zeker dat het product altijd achter in de keel komt. Daarnaast is een spray eenvoudig in gebruik en niet vervelend voor de snurker. Zeker bij een natuurlijke spray weet u zeker dat het niet schadelijk is en geen bijwerkingen heeft.

Meer weten over een natuurlijke anti snurk spray? Kijk dan hier. puranox75ml