Als u of uw partner last heeft van snurken dan is de kans groot dat u al verschillende producten heeft geprobeerd. Snurkpleisters, anti-snurk sprays en zelfs snurkbeugels worden veelvoudig gebruikt. Sommigen zijn effectiever dan anderen. Dit komt door de diverse oorzaken van snurken. Want slechts bij een kleine groep mensen ontstaat het snurken in de neus!

Oorzaken van snurken

 

Snurken ontstaat door een vernauwing in de neusholte of in de keelholte net achter de huig of tong. Door deze vernauwde doorgang kan lucht er moeilijker uit. Hierdoor ontstaat er een trilling in het weefsel dat vergelijkbaar is met een ballon die leegloopt. Het snurkgeluid kan soms zo overheersend zijn dat dit tot bij de buren te horen is. Niet zo vreemd dat snurkers, en hun omgeving, op zoek zijn naar een oplossing voor dit vervelende probleem.

Helpt een neusclip tegen snurken?

 

Een product dat vaak wordt gebruikt tegen het snurken is een neus clip. Deze zijn ruim verkrijgbaar en relatief goedkoop. Toch belandt deze na een paar nachten waarschijnlijk in de kast en is de snurker weer terug bij af. Hoe komt het dat de neus clip vaak niet goed werkt? De belangrijkste reden is dat deze met name effectief is bij neus snurkers. De neus clip zet de neus open waardoor er meer lucht uit kan en de trilling, en ook het geluid, afneemt. Het aantal mensen dat snurkt door een vernauwing in de neus is klein. Hierdoor heeft slechts een kleine groep baat bij een neusclip. De grootste groep mensen snurkt door een vernauwing in de keel. Voor deze mensen is een anti snurk spray een goede oplossing. Deze vermindert het snurken aanzienlijk. Let er wel op dat je altijd een anti snurk spray gebruikt met een spraykop die ervoor zorgt dat het product op de juiste plaats terecht komt.

Meer weten over deze anti snurk spray? Kijk dan hier