Heb je ook last van een snurkende partner? Er is niks zo vervelend als jij lekker naar dromenland wilt gaan en je wakker wordt gehouden door het harde snurkgeluid van je partner. Terwijl je vriend, vrouw of man lekker slaapt, zit jij ’s nachts rechtop in bed of ligt te woelen en te draaien. Dit is natuurlijk absoluut niet bevorderlijk voor je gezondheid. Als je mede door het snurkgeluid zo weinig of slecht slaapt, kan eventueel slaaptekort leiden tot stress en concentratieverlies. Hierdoor ga je weer je minder goed functioneren en blijft het zo’n visuele cirkel waar je in kan blijven hangen. Je hebt waarschijnlijk al veel producten geprobeerd om van het snurken af te komen. Er zijn ook veel mensen die kiezen voor oordoppen. Hoe effectief zijn deze en zijn er nog andere anti-snurkproducten? U leest het in dit artikel.

Snurken voorkomen met oordoppen

 

Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtwegen die ontstaat tijdens het slapen. Deze vernauwing bevindt zich in de neusholte, achter de huig of achter de tong in de keelholte. Het kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, vergrote neus- en/of keelamandelen of een van nature slap gehemelte. Ook de levensstijl kan invloed hebben. Overgewicht, roken en het gebruik van alcohol zorgen voor een vernauwing in de keelholte. Soms kan een kleine aanpassing al zorgen voor een afname van het snurkgeluid. Wanneer de snurker al verschillende producten heeft geprobeerd zal deze niet meer staan te springen om weer iets te proberen. Vaak kies de partner er dan voor om met oordoppen te slapen.

Andere anti-snurk producten

 

Oordoppen filteren het snurkgeluid, maar zijn niet erg comfortabel. Door het dragen kan er irritatie of druk ontstaan in de gehoorgang. Het is mogelijk om oordoppen op maat te laten maken, maar dat kan vrij kostbaar zijn. Beter is het om het probleem bij de bron aan te pakken. Snurken kan aanzienlijk verminderen of zelfs voorkomen worden door het gebruik van de juiste producten. Anti-snurk sprays zijn effectief bij het verhelpen van snurken. Maar vaak komen deze niet op de juiste plaats terecht in de keel. Hierdoor is de werking minimaal en zal het product ongebruikt in de kast verdwijnen. Gebruik altijd een anti-snurk spray met een speciale spraykop die zorgt dat het product achter in de keel belandt.

Meer weten over een anti snurk spray met speciale spraykop? Kijk dan hier