Vijf miljoen Nederlanders snurken. Voor 700.000 mensen vormt het snurkprobleem zelfs een grote bedreiging voor de gezondheid, maar vaak ook voor hun sociale leven. Gelukkig biedt een snurkbeugel uitkomst. Als anti-snurk producten niet lijken te werken schrijft een arts vaak een snurkbeugel voor. Een effectief product om het snurken te stoppen. Maar ondanks de effectiviteit gebruiken snurkers het nauwelijks. Wat is hier de reden voor?

Werking van de snurkbeugel

Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtwegen. Bij het ademhalen geeft dit een trilling die een vervelend brommend geluid produceert. Het effect is vergelijkbaar met het leeglopen van een ballon. De vernauwing in de luchtwegen kan ontstaan door overgewicht of het gebruik van alcohol. Maar ook roken, een verkoudheid of een te zware maaltijd voor het slapen kunnen het snurken beïnvloeden.

Een snurkbeugel voorkomt de vernauwing van de luchtwegen door de onderkaak naar voren te duwen. Er kan geen trilling ontstaan en het snurken verdwijnt. Waarom gebruiken snurkers deze beugel liever niet? Het is namelijk een zeer effectief product. Een snurkbeugel is niet prettig in gebruik. Snurkers ervaren druk of zelfs pijn in de mond. Dit zorgt ervoor dat zij de beugel liever niet gebruiken, mede omdat zij zelf geen overlast van het snurken ervaren. Hierdoor blijft de snurkbeugel meestal ongebruikt op het nachtkastje liggen.

Andere anti-snurk producten

Vaak hebben snurkers behalve de snurkbeugel nog veel meer anti-snurk producten geprobeerd, zoals pleisters en sprays. Pleisters werken met name goed bij mensen die snurken door een vernauwing in de neusholte. Dit komt echter bij een klein aantal snurkers voor. Meestal zit de vernauwing in de keelholte, waardoor er geen verbetering merkbaar is. Anti-snurk sprays leggen een dun laagje over het trillende weefsel in de keel waardoor het geluid aanzienlijk vermindert of zelfs afneemt. Erg effectief, mits het op de juiste plaats in de keelholte wordt gespoten. Veel sprays belanden in de mond waardoor er nauwelijks effect is. Er zijn tegenwoordig ook anti-snurk sprays verkrijgbaar met een speciale spraykop. Deze zorgt dat het product altijd op de juiste plaats in de keel terecht komt.

Meer weten over deze anti-snurk sprays? Kijk dan hier!

 puranox75ml